Во моментов Талат Џафери се обраќа на Собранието и откако ја прекина започнатата седница со 40 закони. Тој најави дека негова обврска е прашањето за распуштање на Собранието да го стави дневен ред и тоа го направи токму во овој момент. Седницата трае. Се очекува гласање.