Франција јасно ни кажа дека не е до нас, туку е до нив. Сакам да испратам порака, да се оградам од Мухамед Зекири кој го споменавте, тој е парламентарец и член на високото раководство на СДСМ. Неговиот став дефинитивно не е став на СДСМ, изјави Зоран Заев.

– Испраќам порака на критики кон сите кои имаат критички или навредлив настап кон првиот претставник на Република Франција, амбасадорот Тимоние. Тој работи како искрен пријател на нашата земја да ги укаже сите детали. Понекогаш не им е лесно на амбасадорите – рече Заев.