ЛГБТИ заедницата ја има мојата голема почит. Затоа, пред да го употребам зборот „педер“ упатив извинување. Тој збор го употребив за да дадам карактерна особина, а не да означам сексуална припадност. Извинување за ЛГБТИ луѓето. Ќе се борам за нивните права, како и до сега, напиша Зоран Заев на твитер по неговата денешна изјава дека нема да дозволи „еден педер“ да ја урнер Владата, мислејќи веројатно на Боки 13.