Здружението на граѓани за заштита на човековите права „Од нас за нас“ реагира за несекојдневната случка кога прваче од Велес било исфрлено од училиште со полиција само поради непримена вакцина.

ЧАШАТА Е ПРЕЛЕАНА!

Секојдневно добиваме известувања за проблемите на родителите кои се дискримирани на еден или друг начин, поради непочитувањето на нивното со Устав загаранитирано право.
Чашата е прелеана!
Да се исфрли дете од училиште со полиција, заради непримена вакцина?!!!
Дали детето е криминалец?
Дали директорот пред сѐ е педагог?
Кој е тој да му го ускратува правото на школување на детето?
Дали Вие немате деца?
Има ли ова крај?