Денеска е понеделник, 16 мај 2022 година, 132-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 233 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 14 минути, а ќе зајде во 19 часот и 46 минути.

Денов трае 14 часа и 32 минути.

Месечината, која е во фаза полна месечина, ќе изгрее во 20 часот и 30 минути, а ќе зајде во 5 часот и 13 минути.