Денеска е вторник, 17 мај 2022 година, 133-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 232 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 13 минути, а ќе зајде во 19 часот и 47 минути.

Денов трае 14 часа и 34 минути.

Месечината, која е во фаза полна месечина, ќе изгрее во 21 часот и 49 минути, а ќе зајде во 6 часот и 53 минути.