Денеска е петок, 20 септември 2019 година, 263-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 102 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 17 минути, а ќе зајде во 18 часот и 37 минути.

Денов трае 12 часа и 20 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 6 минути, а ќе зајде во 12 часот и 9 минути.