Денеска  e четврток, 25 февруари 2021 година, 56-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 309 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 17 минути, а ќе зајде во 17 часот и 17 минути.

Денов трае 11 часа.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 6 минути, а ќе зајде во 5 часот и 27 минути.