Денеска е четврток, 12 мај 2022 година, 128-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 237 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 18 минути, а ќе зајде во 19 часот и 42 минути.

Денов трае 14 часа и 24 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 26 минути, а ќе зајде во 3 часот и 28 минути.