Денеска е недела, 15 мај 2022 година, 131-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 234 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 15 минути, а ќе зајде во 19 часот и 45 минути.

Денов трае 14 часа и 30 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 19 часот и 9 минути, а ќе зајде во 4 часот и 41 минути.