Денеска е недела, 22 септември 2019 година, 265-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 100 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 19 минути, а ќе зајде во 18 часот и 33 минути.

Денов трае 12 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 23 часот и 41 минута, а ќе зајде во 14 часот и 14 минути.