Денеска недела, 28 ноември 2021 година, 332-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 33 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 37 минути, а ќе зајде во 16 часот и 5 минути.

Денов трае 9 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 13 часот.