Само два напади од улични кучиња во Скопје се пријавени и регистрирани во денешниот билтен на МВР.

Вчера, во 08.00 часот во Полициската станица Гази Баба, Е.Р. (36) од Скопје пријавила дека на ул.„Јужноморавски бригади“ била касната од куче скитник.

Вчера, во 20.30 часот во Полициската станица Гази Баба, С.А.(24) од Скопје пријавил дека на ул.„Јужноморавски бригади“ бил каснат од куче скитник.