ЈАНЕ ЧЕНТО ДО АПЕЛАЦИОНИТЕ СУДИИ: Вратете ме во Шутка! Чест е да се биде во затвор во вакво време!

/ 19.11.2018

Во Апелациониот суд во Скопје се одржа јавна седница за продолжувањето на притворот на обвинетиот Јане Ченто за настаните од 27 април.

Обвинетиот Ченто пред тројцата судии Јани Нича, Цветанка Периќ и Сафет Кадрии рече дека го држат во притвор со опирани решенија и дека постојано го препишуваат само аргументот дека притвор се бара поради сериозноста на кривичното дело.

„Вратете ме во Шутка со браќата. Чест е да се биде во затвор во вакво време“, рече Ченто и додаде дека во Македонија има селективна правда. „Со факти и докази не’ држите 11 месеци во притвор. Моите браќа се во Шутка. Неправедно ги држите во притвор“, кажа правнукот на Ченто во судницата.


Од истата категорија