Без вода денеска ќе бидат корисниците од улиците „Рилски Конгрес“, дел од „Наум Охридски“ и дел од „Банско“, соопштуваат ос ЈП „Водовод и Канализација“ – Скопје.

Прекинот на водоснабдувањето е поради уличен дефект ф-150мм на „Рилски Конгрес“ 126 и ќе трае до завршување со санација на дефектот.