„Се определивме за Република Македониа во Европа. Не излегуваме на 7 ноември 2004 година. Некои прашања не заслужуваат одоговор. Македонија и треба на Европа.“

Ова се слоганите на СДСМ со кои го бојкотираше референдумот за територијалната поделба во 2004 година по што Струга и Кичево станаа албански градови, Скопје двојазичен град и со тоа беше заокружен коцептот за Западна Македонија како албанска територија. Со тоа што, ако Доста Димовска ја подели Македонија кај Групчин, СДСМ дозволи таа граница да се премести во Скопје.

Сепак, сета таа монструозна идеја СДСМ успеа да ја филува со фини слогани. Тоа што е интернсно е дека тогаш СДСМ сметаше дека со неизлегување на референдумот, граѓаните носат одлука. а сега ве лаже обратно.

Исто така, еве видете колку разбира Бујар Османи, кога вели дека со неизлегување на рефендумот за договорот со Грција, се потврдувал договорот. Дали со неизлегувањето во 2004 годиа беше поништен Законот за територијална поделба?

Еве како уште СДСМ ве лажеше во 2004 година за да не излезете на тогашниот референдум и да не се постигне цензус: