Откако беше решен проблемот со лубриканти во Република Македонија, за што Владата потроши околу 1,5 милиони евра, денеска генералниот секретар на СДСМ и доскорешен министер, Љупчо Николовски објави дека се решава проблемот и на дијабетичарите.

– Воведовме три нови инсулини и набавивме дополнителни 10 инсулински пумпи. Дијабетичарите сега имаат обезбедени лекови со сертификат за квалитет, а до пред 2 години, тие добиваа лекови без сертификат за квалитет и без никаков ефект. Зборот важи, објави Николовски.