Никогаш не сум бил антиваксер, напротив, јас сум сериозен поддржувач на вакцините, но современата или Фајзер вакцината не е вакцина, тоа е измама, вели професор д-р Кристијан Перон, раководител на одделот за инфективни болести во болницата Гарш во Париз во интервју за француското радио Суд.

-Никогаш не сум бил антиваксер. Напротив, јас сум сериозен поддржувач на вакцините кога беа направени во соодветни услови, што денес веќе не е случај. Главното прашање е дали е навистина потребно да се вакцинира сега кога стапката на смртност од Ковид падна на 0,05%? Во историјата на медицината, ние никогаш не сме вакцинирале милиони луѓе поради вирус кој убива само групи на луѓе што можат да се идентификуваат и да се лекуваат. Веќе сме измамени од Ремдесивир, токсичен производ за кој знаеме дека не давал резултати со месеци. ЕУ го купи во количини за милијарда долари. Ова сега ќе биде многу полошо. Брзаа и ништо не е познато за тоа колку се безбедни овие вакцини, вели проф. Перон.

Тој додава дека за него ова е голем скандал и дека под притисок на лобисти, производителите на вакцини повеќе нема да бидат одговорни за несаканите ефекти

– Современата или Фајзер вакцината не е вакцина, тоа е измама. Тоа се производи на РНК генетска терапија, а не вакцини. Оваа техника никогаш не била проучена кај животни. Луѓето ќе бидат првите заморчиња на земјата. Ова може трајно и неповратно да ги измени нашите гени, хромозомите, така што овие аномалии подоцна можат да се пренесат на нашите деца. Постарите лица не се лекуваат во нивните домови, им е дозволено да умрат, тие се еутанизирани. И сега постарите луѓе кои не се заразени ќе служат како заморчиња пред да се вакцинира популацијата. Етичките правила се кршат. Јас сум преплашен, тие ќе ни дадат скриена генска терапија и ќе сторат сè за да веруваме дека станува збор за вакцина. Единствено што видовме е зголемување на вредноста на акциите, што нагло скокна во корист на производителите кои објавија „добра вест“. Милијарди се инвестираат во вакцини, но ништо во подобрувањето на серологијата. Ова веќе не е наука. Ние го ставаме економскиот пазар пред науката и медицината, вели Перон.

Тој 15 години беше меѓу водечките советници за јавно здравје во неколку влади. Тој беше претседател на техничкиот комитет на СЗО за вакцинација и беше потпретседател на експертскиот комитет за вакцини за Европа, Русија и Централна Азија.

Извор: Фактор