Заради закажани тенички зафати во електродистрибутивната мрежа утре без електрична енергија ќе останат делови од општините Илинден, Арачиново, Гази Баба, Студеничани и Центар.

Во периодот од 08:30 до 15:00 часот без струја ќе бидат објектите на Нептун, ЈЦС Шпед и Градежен Институт во општина Илинден и долниот дел од Арачиново од Полициската станица до средина на Арачиново.

Без струја во периодот од 07:30 до 15:30 часот ќе бидат корисниците од ул. „519“ и околните споредни улици во населбата Керамидница во општина Гази Баба, во период од 09:00 до 17:30 часот дел од село Долно Количани во општина Студеничани и во период од 09:00 до 10:30 часот ул. „Рузвелтова“ бр. 8  во општина Центар.