Природната терапија, која дури и лекарите ја предлагаат, резултатите се зачудувачки!

Треба да консумирате тиква на секои четири недели. Уште подобро ако тиквата е органска.

Првото нешто што треба да направите е да излупите 100 грама тиква, ставете ја во блендер, истурете малку вода и измешајте добро барем неколку минути. Со ова ќе добиете вистинска витаминска бомба!

Кога ќе го направите овој пијалак, треба да го знаете е дека тој се консумира на празен стомак, 15-20 минути пред појадокот. Покрај тоа, овој третман нема контраиндикации, бидејќи се состои од природен зеленчук и вода.

Не користете шеќер или други адитиви. Тиквите содржат активни состојки кои го отстрануваат целиот холестерол од артериите преку урината. Со пијалокот можете да ги исчистите артериите и по консумирањето ќе се чувствувате освежено и енергично.

Вашата крвна слика ќе биде феноменална.