„Во полициска станица сум на распит чекам да дојдат од компјутерски криминал, Беше полиција кај мене дома да ме спроведат, Моментално сум во станица чекам за распит“, е пораката што Драган Угриновски од Тврдокорни ја пратил до свој пријател.

Според тоа што го кажал, Угриновски е приведен од дома, а причината е најавата за собирање на 4 февруари во црквата Св. Спас на гробот на Гоце Делчев.

Неофицијално, МВР им на список поголем број лица, над 100-тина,  кои ќе бидат „третирани“ пораи 4 февруари и собирот на гробот на Гоце Делчев.

Репресалиите почнаа! На здравје!