Босанците знаат да направат шеги и на теми кои не се за шегување, како што е приливот на мигранти во Босна и Херцеговина. Но, духовитите земјаци на Мујо и Хасо, ете прават шеги и на оваа тема.

Извесен Мунир Ќоралиќ, на Фејсбук пишува:

– Еве уште еден автобус со мигранти пристигна во Велика Кладуша. Што да правиме со нив? Да ги задржиме или да ги вратиме назад од каде што дошле?

Шегата настрана, вреди да се погледне видеото, и автобусот кој е преполн со убавина.

Još jedan autobus izbjeglica je stigao u Veliku Kladušu. Šta će mo s njima? Da ih zadržimo ili da ih vratimo odkud su došli?

Gepostet von Munir Ćoralić am Montag, 19. Juni 2017