Бени ЏОНСОН
(конзервативен политички коментатор и Јутубер)

Минатата година, член на Конгресот кој е во група за Homeland Security во Конгресот беше кај мене дома на вечера. И овој член на Конгресот зборуваше со мене за работи што ги покрива Homeland Security, и воените тајни и така натаму. Некои од главните прашања кои беа поставени на овој Конгрес, а кои немаат одговор. И едно од тие прашања е поврзано со сликата овде со Карлсон, вселенскиот брод токму овде. Џо Роган редовно користи слики од вонземјани во своите емисии, ја има комедијата Mothership и многу зборува за вонземјани. Такер Карлсон имаше познат сегмент од вонземјани во неговата емисија на Фокс Њуз.

Но, овој член на Конгресот не се смееше за вонземјаните. Тој ми кажуваше дека Федералната влада не само што поседува вонземјански вселенски летала, туку исто така користела вонземска технологија за противниците и потенцијално за американскиот народ. Овој член на Конгресот се обиде да посети одредени воени објекти кои се тајни и кој е одговорен? Па, Конгресот е член еден од Уставот, така што Конгресот е технички надлежен. Но, овој член на Конгресот не можеше да влезе во овие безбедни објекти. Зошто да не? Нема смисла. Кој е всушност одговорен овде? Зошто Доналд Трамп не ги објави информациите што владата ги знае за НЛО, нели, како со сите овие различни видеа и нови откритија за нашата војска во интеракција со овие суштества. Зар не мислите дека во време на зголемена национална безбедност, сакаме да ги добиеме сите информации?

Но, заклучокот зошто владата ги крие овие работи беше всушност длабок. Заклучокот беше дека овие работи не се вонземски, дека се вондуховни и дека нивното постоење би го побило постоењето на повисока сила, постоењето на Бог. И дека нема докази дека овие работи дошле од вселената, дека овие работи се едноставно духовни ентитети кои се ангажираат на Земјата како што духовните ентитети отсекогаш се ангажирале на планетата Земја. Ако сте верник, ако ја читате Библијата, ако ги читате светите списи, знаете дека овие работи отсекогаш постоеле. И сега Такер Карлсон разговара со Џо Роган за тоа, кој а најслушаниот човек на земјата, разговара со вториот најслушаниот човек на Земјата, Такер Карлсон, за оваа работа. Еве што има да каже Такер Карлсон за суштествата, НЛО, кои не се од друга планета, туку се од духовна димензија.

Такер Карлсон, исто така, коментираше за тоа како овие суштества им наштетиле на Американците и како нивната технологија е нешто што е во размена и е нешто што американската влада го држи, го користи и потенцијално манипулира за нивно добро и за нивни сопствени употреби. Јас лично верувам во сето ова и откако ги слушав членовите на Конгресот, го слушав Такер Карлсон како зборува за тоа и правев сопствено истражување и заклучокот е дека вие сте теоретичар на заговор ако верувате дека сме сами. Тоа е всушност хармоничен систем на верување ако сте христијанин или ако навистина сте дел од некоја од поголемите религии на Земјата, само да знаете дека постои повисока сила, има нешто што е во духовното царство што не може да се види од кое сте вие создадени, од кое е создадена оваа Земја, и тоа предизвикува таа да се движи напред. И таа духовна енергија комуницира со нас на многу мистериозни, а понекогаш и збунувачки и многу чудни начини кои е тешко да се фатат на камера, но кои се сепак реални.

И така, тоа всушност создава интелектуално искрен и хармоничен светоглед за кој мислам дека Такер всушност зборува овде и мислам дека ѕвони многу точно, дами и господа. Тоа се моите размислувања за сето ова. Мислам дека сето ова е реално. Сето тоа е реално. Само не мислам дека доаѓа од друга планета. Мислам дека доаѓа од друга димензија, духовна димензија во која верувам и знам дека е реална.