Правната држава се враќа во Република Северна Македонија и го доживува светлото на денот, изјави премиерот Зоран Заев во Само вистина на ТВ Канал 5.

– Јас сум првиот од борците кој се бореше за враќање на правната држава. Ние блескаме и насекаде во светот сме со пријатели. Железни опинци ќе облечам и 500 евра плата е достижно, рече Заев.

На прашањето дали се спремни железните опинци одговара:

– Спрмени се и на тоа работиме. Ако ги даваат легално, ние сме над 500 евра просечна плата, кажа премиерот Заев.

А што значи давање легално и нелегално во „правна држава“ со која блескаме и имаме пријатели насекаде во светот?

Правната држава го доживува светлото на денот, има 500 евра плата, ОК!

Правната држава го доживува светлото на денот, има 500 евра плата, ОК! https://twitter.com/1VidiVidi/status/1106292031662493697Луда Комуњара https://www.facebook.com/LudaKomunjara/

Gepostet von Види Види am Donnerstag, 14. März 2019