Дами и госпдоа, Стево Пендаровски, пред референдумот од 30 септември минатата година:

ВОДИТЕЛ: Што доколку референдумот (за името, н.з.) не успее, доколку нема доволна излезност?

ПЕНДАРОВСКИ: Процесот запира тука. Зашто види, и Заев и сите други велат, каков и да биде обликот на референдумот, задолжителен, консултативен, одлуката на народот за нас ќе бдие онечна. Нема тука што, да ги прашаме, ама нас не не интересира многу!