ЗАЕВ СЕ ПРАВДА ЗА „ШАРЕНИТЕ“, ЗА „ШУТОТО И РОГАТОТО“: Лошо сум се изразил во 2016 година!

/ 29.06.2020

По објавувањето на денешните снимки на ЈуТјуб на кои Заев зборува за шарената револуција и за тоа дека во коалција ќе собере и шуто и рогато, а после ќе им е’е мајката, тој на социјалните мрежи се обиде да објасни. Еве што напиша (внимавјте, порталите кои ги објавиле снимките биле „курирски“, термин кој го употребува во навредлив контекст, но истиот тој принципилен Заев, нема збор за „неговите“ портали кои ги објавуваат разговорите на Мицкоски – тие се во ред):

А, еве што денеска бше објавено:

Нова мега бомба во која се слуша гласот на Зоран Заев, во која вели дека ќе соберел и шарени, и шуто и рогато и после “мамата ќе им ја ебел” на цела коалиција, пишува Инфомакс.

Интегрално-

Зоран Заев: Шарена револуција 4.8%

XX:Која шарена револуција, тие не се партија бе. Да се формираат како партија тие …

Зоран Заев: Не може да се формираат јас го регистрирав тоа, кај ќе се формираат

XX:Како ти го регистрира,

Зоран Заев: Па го регистрирав, шарена коалицијата ќе биде кога ќе излеземе

XX:Шарена коалиција а?

Зоран Заев: Се ќе соберам на купче и шуто и рогато. Све

XX:И после ќе ги пуштиш низ вода

Зоран Заев: После мамето ќе им го ебам, сите што ќе влезат кај мене во коалиција

За владиката Наум Заев вели дека бил со сите бои мачкан, незнам дали повеќе поминува време со Мијалков или со мене.

XX: Дедо Наум?

Зоран Заев: А?

XX: Дедо Наум, владиката?

Зоран Заев: Кој бе

XX:Па верник

Зоран Заев: Не бе ни он, он е близок со Хари, Мари. И он не ми направи муабет за тоа. Не ок е оној наш владика е струмички, не можам да кажам дека не сум се видел со него, сум се видел.

XX: Каков човек е он

Зоран Заев: Со сите бои обоен, измачкан. Не знам дали мине повеќе време со мене или со Сашо.(Мијалков)


Од истата категорија