На вечерашниот граѓански собир во Демир Хисар премиерот Зоран Заев упати нова навредувачка и скандалозна порака до граѓаните на Република Македонија.

-Секој што бојкотира за мене е противник на државата, изјави Заев на граѓански собир кој според него требало да ги промовира европските вредности.

Граѓаните прашуваат какви се тие европски вредности во кои премиерот го навредува и омаловажува сопствениот народ.

Делот со навредите е на 1:44 минута од видеото.