Здравствениот информативен центар-ЗИЦ „Медикал Караџи Турс“, заедно со групацијата Мемориал болници, со задоволство им даваат можност на сите парови со репродуктивни проблеми да имаат бенефит од БЕСПЛАТНИОТ ТРАНСПОРТ и БЕСПЛАТНАТА КОНСУЛТАЦИЈА со светски познатиот специјалист за ин витро оплодување проф.д-р Семра Кахраман и нејзиниот тим на 13.11.23. Не ја пропуштајте можноста да се консултирате со некои од најдобрите специјалисти во светот и бидете чекор поблиску до остварување на вашиот сон да имате дете!

ШТО ДОБИВАТЕ:

 • Бесплатен превоз Македонија – Турција – Македонија;
 • Бесплатна консултација со специјалист по ин витро и репродуктивна медицина.

Сите оние кои сакаат да патуваат мора да ја носат целокупната медицинска документација што ја имаат во моментот.

За дамите:

 • Фотографија во боја, доколку е направена.
 • Ако имаат операции и видео од нив и отпусно писмо на англиски јазик.
 • Крвни тестови: ПРОЛАКТИН (ПРОЛАКТИН), TSH (TSH), AMH (AMH), ЦЕЛОСНА КРВНА СЛИКА, КРВНА ГРУПА, РУБЕЛА (РУБЕЛА IgG), ТЕСТ ЗА ХЕПАТИТ (HbsAg, AntiHBs и Анти ХЦВ), ХИВ ТЕСТ (Анти ХИВ), БЕСПЛАТЕН ТИРОКСИН (БЕСПЛАТЕН Т4),

За мажите:

 • ТЕСТ ЗА ХЕПАТИТ (HbsAg, AntiHBs и Anti HCV),
 • ТЕСТ ЗА ХИВ (Анти ХИВ),
 • Спермограм

Специјалистите во болница Мемориал инсистираат спермограмот да се направи на лице место во болницата. Истражувањето ќе се врши по промотивна цена.

За медицинската документација однапред ќе се разговара со координатор од Здравствен Информативен Центар „Медикал Караџи Турс“ и по потреба ќе се преведе на англиски јазик.

Karaci Tours International ќе се погрижи за логистиката на пациентите и ќе обезбеди нивно удобно и безбедно патување. Пациентите ќе бидат придружувани од координатор на Здравствен Информативен Центар-ЗИЦ „Медикал Караџи Турс“, кој ќе се грижи за нивниот душевен мир и ќе ги информира за се што им е потребно во текот на патувањето.

Програма:

На 12 ноември – поаѓање наутро во 06 часот од Гостивар – Автобусот ќе се движи по релација: Гостивар- Тетово- Скопје- Велес- Неготино – Демир Капија- Гевгелија. Слободно време во Текирдаг за шопинг, ручек и сл. Ноќевање во регионот на Истанбул, 35 евра по лице, на 13 ноември прегледи во болница Мемориал, враќање на 13 ноември во вечерните часови околу 20 часот, возење во текот на ноќта.

ПОНУДАТА НЕ ВКЛУЧУВА:

 • Лични трошоци
 • Дополнителни услуги и истражувања

Потребни документи за преминување на граничните премини:

Македонија – Турција:

 • Патна исправа ( Пасош валиден над 6 месеци )
 • Патничко осигурување
 • Karaci Tours International може да им помогне на пациентите да добијат патничко осигурување – Контактирајте ги координаторите на Здравствен

Информативен Центар – ЗИЦ „Медикал Караџи Турс“ за повеќе информации.

Турција – Македонија:

 • Патна исправа (Пасош валиден над 6 месеци )

Искористете ја можноста навреме да се информирате за вашите репродуктивни проблеми и да ги добиете најдобрите опции за нивно решавање!

Сите заинтересирани за повеќе информации и пријавување можат да се јават во Здравствен Информативен Центар-ЗИЦ „Медикал Караџи Турс“:
☎ +389 71 314 005 и за сите други дополнителни прашања.